Vart bär det iväg?

Jag har gjort det förr och gör det igen. Jag konstaterar. Konstaterar måste vara ett av de mer uttjatade orden jag använder. Det ligger någonstans på samma nivå i uttjatningslistan som ”dock”. Dock använder man ju aldrig (nästan, i alla fall) när man pratar. Jag använder det för ofta när jag skriver, har jag märkt. Nå, hur som haver, det jag skulle konstatera var att tiden från oss flyger. Det säger pang, eller något annat, och mitt i allt har det gått en hel massa år.
  • Det har gått fem år sedan vi som abiturienter började repetera världens bästa julfestprogram i Korsholmssalen. Dena som Lasse Kronèr är fortsättningsvis den bästa karaktären någonsin.
  • Det har gått tio år sedan man hade de där första evinnerliga lektionerna i Huslig ekonomi i högstadiet. Fem deciliter gryn i vispgröten och funderingar kring vem av klasskamraterna som kände kon som blev till köttbullar var vardag.
  • Det har också gått tio år sedan min egentliga fotbollskarriär tog slut. Den tog slut med ett guld i Korsholms cup, ett mål i finalen mot Kuffen och min första landskamp på plats på Olympiastadion. Finland kryssade mot ett reservbetonat England, 0-0. Biljetten kostade 50 mark.
  • Det har gått 16 år sedan jag började spela fotboll. I gymnastiksalen i skolan i Karperö, ett år efter mina klasskompisar.
  • Det har gått 21 och ett halvt år sedan jag blev storebror.

När man börjar tänka på hur länge 20 år egentligen är, kontra hur fort det har gått, så känns det en aning märkligt. Förr var åren långa, väntan på ledighet oändlig, loven korta och födelsedagarna eftersträvade. Nu är det inte riktigt lika så. Nu går det undan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s