Det hjälps inte!

Finland föll med 2-1 hemma mot Ungern ikväll. Det var fullständigt rättvist. Varför? Därför att det inte finns orättvisa resultat i fotboll. Ungern gjorde två mål, Finland ett, okej? Mängder av journalister och andra bättre vetande kommer att kommendera Stuart Baxters avgång och gamlingarnas uttåg ur landslaget. Jag tänker, kanske, lite annorlunda.
  • Stuart Baxter hade kunnat göra saker annorlunda. Så är det alltid. Jag hade spelat med Eremenko jr från start, och med Moisander som mittback, med Veli Lampi på kanten. Det är jag det, med facit på hand.
  • Vad är alternativen? Vem ska spela mittback istället för Hyypiä? Vem skall spela på topp om inte Forssell?
  • ńr det Baxters fel att spelarna inte presterar?
  • I normala fall så sparkar man tränaren när laget inte presterar, det är den normala tankegången. Jag är inte så säker på att det hjälper att sparka Baxter. Okej, nu är kvalet kört sedan länge, men samtidigt, VEM gör detta bättre?
  • ńr 4-2-3-1 att föredra? Vem är Litmanens arvtagare i ett 4-3-1-2?
  • Det är dags att släppa fram ungdomarna nu. Nu eller aldrig. Inget att förlora, inget att vinna. På vems bekostnad? På de spelare som inte presterar. På deras bekostnad. Sedan kan man vara 21 och inte prestera, och leverera som 39-åring.

Om en månad väntar San Marino på Stadion. Inför, säg, 5000 åskådare. Vem spelar då? ńr Baxter coach då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s