Tummen ner för lagens väktare.

Polisen, en av statens i särklass viktigaste instanser, bjöd på ett sällan skådat magplask idag. Jag skulle, helt i enlighet med bestämmelserna, förnya mitt ordningsmannakort som går ut i juli. Efter att ha lämnat in två passfoton (där jag såg förvånansvärt normal ut, det var inte någon direkt Alcatraz-fiilis över det hela) skulle jag lämna in intyget över att jag gått fortbildningskursen.
Döm om min förvåning när en kopia inte dög. Jag hade kopierat intyget, för att spara originalet ifall det skulle behövas. Förvåningen blev än större när det visade sig att polisen inte kunde ta emot vare sig electron-, debit- eller creditkort. Man kunde ta emot vanliga, gammaldags bankkort (de som är utan chip) och kontanter.
Ņret är 2010, alla mindre affärer och till och med vi på Carpella har kortläsare, så kallade betalterminaler. Polisen, en statlig inrättning, har det inte. Var klickar det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s