Tappen ur tunnan.

VIFK spelade urusel fotboll i första halvlek på Centralplanens förhållandevis fina gräsmatta. Det var 0-0 i paus. Kloos manskap fick upp farten efter paus. Två offsidemål (det såg så ut, verkligen) av Lindroos och Krstevski i början av halvleken gav andrum. Males Lombo prickade in ytterligare två och saken var biff. 4-0 till IFK.
Egentligen ljuger siffrorna inte alls. IFK var fyra mål bättre, varken mer eller mindre. Tappen gick ur tunnan i andra halvlek, efter riktigt dåligt spel i första. De blå har inte riktigt hittat vårfomen än, och man ska nog tacka högre makter för att det var seriens kanske sämsta lag som stod för motståndet.
USA leder med 1-0 mot Finland i skrivande stund. Lejonen är utslagna om det står sig, om jag förstått matematiken rätt. Det blir nedflyttningsmatcher, alltså. Finland har inte blivit sämre än sjua i ett VM under de senaste 55 åren. 1955 blev man nia. Antalet deltagande lag var inte det samma som nu, men det är värt att notera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s