Kortsiktigt, SDP.

Steven Frostdahl och Miapetra Kumpula-Natri går i Eero Heinäluomas spår och berömmer sin förre partiordförande för hans uttalanden om invandringspolitiken. Frostdahl framför att den sittande regeringen liberaliserat arbetsmarknaden, men att man inte diskuterat följderna. Det är lågavlönade arbeten som Frostdahl inte vill se i händerna på arbetskraft utifrån. Högavlönade tjänster kan han dock överlåta åt utomstående arbetskraft. SDP verkar likt Sannfinländarna gå den kortaste och enklaste vägen för att få fart på debatten. Man följer i Timo Soinis led och går till attack mot invandringspolitiken och arbetskraftinvandringen i tider då ekonomin är svag och de arbetslösa många. Man tänker kortsiktigt. Man tänker fem år framåt i tiden, inte 30, som man kanske borde. Det vi i Finland måste fråga oss är hur vi ska möta problemen på arbetsmarknaden när pensionsboomen slår till på allvar. Undersökningar och statistik visar att vi inte klarar oss utan arbetskraftsinvandring i framtiden. Det verkar oppositionen vilja glömma bort när det ska skapas debatt.

2 tankar på “Kortsiktigt, SDP.

  1. Inte lätt för gemene man att ta in att det ska bli arbetskraftsbrist just nu direkt och se 30 år framåt i tiden när man själv är pensionär. Och inte vet om det blir något jobbande däremellan heller.

    • Nej, så är det absolut. Men då måste man kunna luta sig mot sådana utlåtanden som är gjorda och kunna analysera vad framtiden för med sig och vad vi ska bereda oss på. Man får inte bli för trångsynt bara för att det råkar vara på ett visst sätt idag. Det kommer ju en morgondag också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s