Jo, förresten.

Vissa har kanske noterat min insändare om högskoleproven i Vasabladet idag. Jag har även en insändare om Uhlgrens uttalanden om ett enspråkigt finskt Finland på kommande (förhoppningsvis i något av de kommande bladen). Läs och begrunda gärna!

2 tankar på “Jo, förresten.

  1. Högskoleprovet har ordnats i Vasa ganska många år redan. Själv deltog jag 1995 om jag inte missminner mig och kom in på Umeå universitet. Studerade där 4 år för att göra det sista året i Åbo, där jag alltså även skrev gradun och nu jobbar jag här i Österbotten. Ser inget fel i det, det är bra att komma ut och se lite annat och sedan inse att vi ju har det minst lika bra här och återvända till hemtrakterna.

    • Jo, absolut är det så att det ger möjligheter. Samtidigt har antalet som skriver ökat så pass mycket att man får undra vad som är fel med våra egna utbildningar. Att folk beger sig utomlands för att studera går ju inte att hindra, och visst är det bra att man får se sig omkring. Det jag inte gillar är kanske att alla kanske inte återkommer. Alla gör inte som du, vilket leder till att vi går miste om kunniga finlandssvenskar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s