Öppnandet av ett konto

Hade Finlands OS-trupp varit en bankkund som före OS velat öppna ett sparkonto för sina medaljer så hade man gladeligen välkomnats var som helst. Nu, efter ett par mindre lyckade dagar under den inledande tävlingsveckan har anseendet minskat och de hugade bankernas antal minskat.

I natt öppnades det dock, medaljkontot. Det kom i en gren man kanske inte räknade med så där enormt mycket på förhand. Peetu Piiroinen tog silver i halfpipe, han var 3,4 poäng från guldet, vilket är helt tillräckligt i den grenen. Nu får vi bara hoppas att kontot fylls på och att medaljen sporrar de övriga i truppen.

Stundtals kunde man tro att våra hockeylejon inte gjort annat än spelat ihop de senaste åren, så galant flöt passningsspelet igår. 5-1 mot Vitryssland är kanske inte den bästa måttstocken. Det blir tuffare mot Tyskland och Sverige. Men, våra grånande hjältar visade att man är att räkna med i år också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s