Kapten Rio

Rio Ferdinand är ny lagkapten för det engelska fotbollslandslaget. Ni vet, det där laget som tar sig igenom gruppspelet i stora turneringar (om man alls deltar), snubblar vidare från åttondelen/kvartsfinalen och åker ut mot Portugal på straffar. Fabio Capello, mannen som gett Armani-kostymen ett ansikte på avbytarbänken, tog kaptensbindeln av John Terry idag.

Anledningen? Terry hade vänsterprasslat med Wayne Bridges flickvän. Bridge är för övrigt tidigare lagkamrat med Terry, både i Chelsea och landslaget. Smart drag när man har en italiensk förbundskapten och ett VM i antågande? Inte särskilt. Smart drag över huvud taget? Nej. Noteras bör att Terry har Tiger Woods som förebild. Guess why.

Så här på fredagen dissar vi med lätthet Let’s Dance i kommersiella TV4 till förmån för På Spåret i public service-kanalen SVT. Allmänbildande och intressant. Dessutom har Kristian Luuk och Fredrik Lindström gett programmet ett lyft. Lindström har dessutom svinigt snygga kläder, stundtals.

6 tankar på “Kapten Rio

  1. Varför är det så herrans skandalöst med ett litet vänsterprassel? Något som många andra vanliga dödliga sysslar med utan att få annat straff än möjligen problem i äktenskapet. Måste medge att jag blir så trött på dubbelmoralen som styr i såna här fall. Ska man vara ett helgon för att vara kapten i landslaget? Han spelar väl lika bra i alla fall och det hade väl räckt med en offentlig ursäkt.

    • Hej igen du. Det är ju inget vanligt vänsterprassel. Inte hade han ju tappat bindeln om han vänstrat ”normalt”, men gör man det med en landslagskollegas flickvän så är det väl inte så konstigt om det blir åtgärder. Dessutom ska en kapten föregå med gott exempel. Han är ju lagets ansikte utåt, tillsammans med coachen.

  2. Nja, det skulle nog inte hända någon annanstans än i England. Här i Finland skulle saken tystas ner och så skulle man fortsätta som vanligt.

    • Kanske inte, men England är England. Fotboll är vardagsmat och landslaget är viktigare än något annat i fotbollsväg. Det är en nationalhelgedom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s