Folks sunda förnuft

Jag hade nästan, med betoning på nästan, tänkt strunta i att läsa kommentarerna till artikeln om gårdagens fullmäktigemöte på VBL, men kunde helt enkelt inte låta bli. Synd var väl det. Man möttes, som väntat, av en hel drös med kommentarer om vilka idioter vi är i Korsholm, vilka misstag vi begår och vilka följder detta kommer att få.

Vasa ska annektera södra delarna av Korsholm för att få ihop det med Lillkyro. Vasa ska sparka ut Korsholm från Gamla Vasa, där Korsholms kyrka som bekant ligger. Korsholmarna ska inte heller få använda begravningsplatsen i Gamla Vasa. Hur absurt är inte sådant? Hur i hela fridens namn kan man, år 2010, komma med något sådant?

Svaret på detta står att finna i att gemene man får vara anonym på Vasabladet, man får kommentera vad man vill (nästan) under vilken pseudonym man vill. Nio av tio, eller kanske till och med tio av tio av dessa kommentarer skulle aldrig blir verklighet öga mot öga med oss beslutsfattare, eller med någon annan heller för den delen.

Precis som i Pohjalainens sms-spalt, som också den spårat ur helt och hållet, gömmer man sig bakom en kommentar man absolut inte skulle stå för i levande livet. Pohjalainen försvarar sig med att den sanna opinionen kommer fram och att folk måste få yttra sina innersta tankar. Fel säger jag.

En kommentar och en åsikt är inget värd som anonym. Ingen replik är värd något utan ett riktigt namn eller sagd öga mot öga. Folks sunda förnuft måste får råda, trots att man har olika åsikter och uppfattningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s