Helsingfors eller Ņbo?

Det ska bli ett besök i Stockholm i december är det tänkt. Bara ett år försenat, ungefär. Den stora frågan här är nu om vi ska ta Silja Symphony från Helsingfors, eller Silja Europa från Ņbo. Båda har sina för- och nackdelar. I fallet Symphony så är tidtabellen bra, avfärd på eftermiddagen, exempelvis på en fredag, och hemkomst på söndag morgon. Symphony har (tillsammans med Serenade) Ŗstersjöns skönaste inre. Gågata och hela baletten. Hytterna på linjen är dock dyrare. Silja Europa är Ŗstersjöns största, sett till passagerarantal. Det betyder också bra butiker och tax free. Rutten betyder dock en urusel tidtabell. Sen avfärd från Ņbo, och tidig ankomst Stockholm. Ingen rast, ingen ro med frukosten alltså. Det lutar åt Helsingfors detta..

2 tankar på “Helsingfors eller Ņbo?

  1. Har jobbat/jobbar på Symphony och kan varmt rekommendera den eller Serenade om man vill ta de lite lugnare. För snabb transport väljer man åbolinjen. H:fors färjorna blir inte lika stressiga, så man hinner lugnt lokalisera sig ombord, äta, ta en par goda kalla i någon av barerna samt sova en god natts sömn. Sen e personalutrymmena bättre planerade på Symphony/Serenade än på Galaxy/Europa, men de kanske int e så viktigt ur passagerarsynpunkt 🙂

    • Symphony är en personlig favorit från förr, och precis som du säger så hinner man ju mycket mer på Helsingfors-linjen. Åker du från Åbo så får du ju i princip gå till sängs för att alls orka stiga upp när man tar hamn i Stockholm. Dessutom är ju frukosten en aaaning tidig på Europa..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s